1. Com eren els cines abans?

No vaig conèixer el cinema fins que vaig anar a viure a Burgos. Amb uns 20 o 21 anys vaig veure la primera pel·lícula. Eren en blanc i negre i mudes.

2. Com eren les discoteques?

No ho sé, perquè a la meva època no existien.

3. Quines diferencies principals destacaries amb l’actualitat?

Hi ha molta llibertat que llavors no hi havia i amb el dret a treballar tens dret a tot. En la meva època no hi havia llibertat perquè estava Franco al poder, i hi havia una dictadura.

4. Vivies aquí des de sempre o has vingut d’un altre lloc?

Vaig néixer a Castrojeriz (provincia de Burgos) i llavors m’hen vaig anar Zaragoza on van néixer les meves filles, i actualment estic vivint a Barcelona on ja porto 58 anys.

5. Com era l’escola?

En el meu poble hi havia dos escoles, la de nois i la de noies. Tenia tres professores que eren impressionants. Pels que no teniem diners com jo, anàvem a menjar al menjador social, però quan no hi havia escola passàvem gana.

6. Com eren els mestres, i els càstigs que posaven?

Si no t’agradava llegir i no els i feies gaire cas a l’hora de llegir, al final de l’escola t’havies de quedar a llegir un llibre que no t’agradés.

7. Com eren els vehicles?

No tenien cinturó.

8. Viatjaveu molt?

Res, fins al 15 anys que vaig anar Burgos no havia sortit del meu poble.

9. Estudiàveu català?

No, ja que estava prohibit. Només estudiàvem en castellà.

10. Aprenieu anglès?

No, mai n’he aprés.

11. Quan us vau posar a treballar i de què?

Amb 12  anys em vaig posar a treballar de servent, netejant la casa, fent el menjar, rentant la roba… Però abans d’això ja havia treballat fabricant totxos i porten aigua del pou als rics.

12. Han canviat molt les modes des de llavors?

Sí, ja que abans la dona no podia portar pantalons. Per exemple jo abans sempre anava amb sabatilles perquè no hi havia diners i el meu germà era qui em feia les avarcas, on posavem els peus junt amb les sabatilles quan plovia o nevava.

Recommended Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepto les Cookies    Más información
Privacidad